Vrije tijd

Winkelen

Winkelen

Tegenover Nieuw Zuid ligt het winkelcentrum Heigalerij met onder meer een supermarkt, groenteboer en bakker. Vanuit Nieuw Zuid wandelt u ook in een kwartier naar de Gijsbrecht van Amstelstraat, die bekend staat als ‘de leukste winkelstraat van Hilversum’. U vindt hier speciaalzaken die in de hele regio bekend staan. In het centrum heeft de Kerkstraat een ruime keuze aan kledingwinkels. Naast de winkelstraten zijn er zes winkelcentra waar u terecht kunt voor uw boodschappen en andere benodigdheden.

Zie ook:
Winkelstraat Gijsbrecht van Amstelstraat
Overzicht van winkelcentra in Hilversum

Horeca

Horeca

In Nieuw Zuid komt een eetgelegenheid waar u kunt genieten van het uitzicht op de vijver en de binnentuin. Op enkele minuten loopafstand van Nieuw Zuid vindt u in het centrum van Hilversum een ruime keuze aan gezellige cafés, goede restaurants en hotels.

Zie ook:
Horeca in Hilversum

Cultuur

Cultuur

Voor de bewoners van Nieuw Zuid zijn een cultureel uitstapje of een inspirerende beleving nooit ver weg. Hilversum heeft een aantal moderne theaters, bioscopen en musea met afwisselende programma’s en voorstellingen. Hilversum is nog steeds dé mediastad van Nederland. Het imposante Instituut Beeld & Geluid op het Mediapark vertelt u bijvoorbeeld alles over de radio- en televisiegeschiedenis van Nederland.

Zie ook:
Podium De Vorstin
Gooilandtheater
Filmtheater Hilversum
Bioscoop Vue Hilversum
Museum Hilversum
Museum Beeld en Geluid

Gezondheid en vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit

Van oudsher is de groene omgeving van Hilversum en het Gooi een ideale plek voor zorginstellingen en gezondheidscentra. De natuur in de omgeving is een rustpunt en de aanwezigheid van de zorgvoorzieningen biedt mensen die zorg nodig hebben een vertrouwd en veilig gevoel.

Voor bewoners van Nieuw Zuid zijn deze voorzieningen vanuit de eigen comfortabele en levensbestendige woningen altijd in de buurt en snel te bereiken. Hilversum biedt mensen van alle leeftijden een gezonde basis voor een goed en vitaal leven in een natuurlijke en toegankelijke omgeving.

In de wijk en directe omgeving zijn diverse wellness- en gezondheidscentra gevestigd. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het volgen van een yogales of een bezoek brengen aan Zwembad De Lieberg waar verschillende activiteiten op maat worden aangeboden. Wilt u serieuzer aan de slag, dan biedt het Gezondheidscentrum Hilversum Eén & Al meer dan 40 holistische therapieën aan.

Zie ook:
Wellnesscentra in de omgeving
Zwembad De Lieberg
Gezondheidscentrum Eén & Al
Yoga Viveka, yoga, meditatie & mindfulness
Yogalounge, yoga & pilates
Yoga centrum Ananda, yoga, meditatie & mindfulness