Rubina

Appartementen

In Rubina komen appartementen voor ouderen die veel zorg nodig hebben en beschikken over een verblijfsindicatie van het CIZ (ZZP 6). In totaal worden er 45 2-kamerappartementen en één 1-kamerappartement gebouwd voor permanente bewoning door mensen met fysieke aandoeningen en voor mensen die tijdelijk extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld voor revalidatie. Een aantal appartementen wordt ingericht als gemeenschappelijke huiskamer voor de bewoners. De Amaris Zorggroep gaat in Rubina 24 uur per dag zorg leveren.

De inrichting van dit gebouw houdt rekening met de toekomstige bewoners. Zo zijn de appartementen voorzien van personenalarmering en domotica.

Voorzieningen

Op alle etages in het gebouw komt een gezamenlijke huiskamer en keuken waar mensen samen kunnen eten, elkaar kunnen ontmoeten, TV kunnen kijken of een spelletje kunnen doen.

Op de begane grond is een eetgelegenheid en een ontmoetingsruimte voor wijkbewoners.

Ontmoetingsruimte voor welzijn en comfort In Rubina wordt op de begane grond (in de zogenaamde plint) van het gebouw een ontmoetingsruimte ingericht. Hier kunt u als bewoner van een appartement van Nieuw Zuid of van de wijk terecht. Naast uw eigen woonkamer is dit een plek waar u mensen kunt ontvangen en ontmoeten. Ook kunt u hier met uw familie, medebewoners en gelijkgestemden activiteiten organiseren. U kunt er een film kijken, een lezing of vergadering bijwonen, een boek halen uit de boekenwand, en zelfs een huiskameroptreden of een goed toneelstuk bijwonen. U kunt uw eigen gang gaan in een vertrouwde omgeving waar zorg nabij is.

Gastvrouw of -heer

Elke dag is in de huiskamer een gastvrouw of -heer van de Amaris Zorggroep aanwezig. Die zorgt voor een kop koffie, een drankje of een heerlijke maaltijd. Ook met vragen over services zoals een kapper, pedicure of hulp bij administratie bij u aan huis kunt u bij de gastvrouw/-heer terecht. Verder is er een klein winkeltje waar u diverse versnaperingen kunt kopen.

Aanbieder

Dudok Wonen ontwikkelt het gebouw. Het gebouw is eigendom van Habion, specialist in ouderenhuisvesting. De eetgelegenheid en de ontmoetingsruimte worden ontwikkeld en beheerd door de Amaris Zorggroep. Dit is ook de organisatie die hier zorg verleent en waar u zich kunt aanmelden voor een woning. Neem hiervoor contact op met het Amaris Klantcentrum, telefoonnummer 085-0214040. Ook kunt u een email sturen naar nieuwbouw.zuiderheide@amaris.nl.

Opleverdatum

De verwachte opleverdatum van dit gebouw is eind 2018.

Architect

De architect van dit gebouw is EGM.