Appartementen

Indeling van de wijk

Indeling van de wijk

Nieuw Zuid bestaat uit appartementengebouwen en een open binnentuin. Klik op de gebouwnaam voor meer informatie over de verschillende gebouwen. De reeds opgeleverde gebouwen heten Alba, Rubina en Saphira . De bouw van het volgende gebouw, Alporti, start begin 2020. De  gebouwen zijn vernoemd naar heideplanten waar de omgeving rijk aan is. Net als de heideplanten verschillen de gebouwen in vorm, kleur en uitstraling. Op de bijgevoegde plattegrond staan de locaties van deze gebouwen.

[expand]

Ruime en complete appartementen
In alle gebouwen vindt u ruime en complete appartementen waar u prettig en betaalbaar kunt wonen. De appartementen variëren in oppervlakte van 50-80 m² en bestaan uit een woonkamer en één of twee slaapkamers. Daarnaast is er een keuken en een ruime badkamer. De appartementen op de etages hebben een balkon van 6-8 m².
Op de begane grond beschikken de appartementen over een eigen terras. Tussen de gebouwen liggen openbare paden en groenperken.

Levensloopbestendig
Alle appartementen zijn levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat het appartement geschikt is of eenvoudig geschikt is te maken voor bewoning tot op hoge leeftijd. De appartementen zijn ook geschikt voor bewoners met een fysieke handicap of chronische ziekte.

Ieder gebouw een andere opzet
Behalve in architectuur en uitstraling verschillen de gebouwen ook in opzet. In de gebouwen Alba en Saphira  komen zelfstandige sociale huurappartementen of huurappartementen in de vrije sector.

Wanneer u daar behoefte aan heeft, kunt u gebruik maken van de zorgdiensten van Amaris. In de gebouwen Rubina en Alporti komen appartementen en woonvormen (bijvoorbeeld kleinschalig groepswonen) voor mensen die meer intensieve zorg nodig hebben, tijdelijk of permanent, psychosociaal of fysiek.

[/expand]

Binnentuin

Binnentuin

Tussen de gebouwen komt een mooie binnentuin. De tuin is sfeervol ontworpen met open perken en herkenbare heideplanten. De bankjes en ontmoetingsplekken zijn gemaakt van natuurlijke elementen. Het compacte karakter geeft een gevoel van rust en veiligheid. ’s Avonds zijn de wandelpaden die door de binnentuin lopen verlicht.

Parkeren

Parkeren

Er komen parkeerplekken voor bewoners en bezoekers. In de uitsparingen  worden bomen geplant. Dit maakt de parkeergelegenheid groen en open.  De plaatsen liggen tussen de woongebouwen. Ook buiten rondom de gebouwen zijn parkeerplaatsen.

De verwachte opleverdatum van Alporti is in de tweede helft van 2021. De overige plannen voor het gebied worden samen met de gemeente heroverwogen. Dudok Wonen wil bij de ontwikkeling van dit laatste deel van Nieuw Zuid zo goed mogelijk inspelen op de toekomstige woningvraag.

De complete terreininrichting wordt ontworpen door Bureau Hosper.