Nieuws

Nieuwskrant Najaar 2019

De Nieuwskrant Najaar 2019 is verschenen. De papieren versie is beschikbaar in Grand Café Nieuw Zuid. De digitale versie kunt u hier lezen.

De video bij het artikel ‘Nieuw Zuid op de kaart!’ kunt u hier bekijken.
De video bij het artikel ‘Duurzaam slopen’ vindt u hier.

Inschrijving vrije sector appartementen in Nieuw Zuid start 7 november

De eerste woningen van Nieuw Zuid in Hilversum gaan in de vrije verhuur. Het gaat om 28 appartementen in Saphira, een van de uiteindelijk vijf appartementengebouwen. De twee- en driekamerappartementen in de vrije sector hebben een oppervlakte van 65 tot 80 m2. De woningen zijn levensloopbestendig en modern afgewerkt. (meer…)

Verhuur Saphira start komend najaar

In het najaar starten we met de verhuur van de 28 vrije sector appartementen in gebouw Saphira. De huurprijzen van deze 2- en 3-kamerappartementen variëren tussen ongeveer € 750 en € 900. De appartementen hebben een oppervlakte variërend tussen 65 en 80 m2 en beschikken over een balkon. Om in aanmerking te komen voor deze appartementen mag uw inkomen minimaal €35.000 en maximaal €47.073 bruto per jaar (prijspeil 2018) bedragen.
(meer…)

Sociale huurappartementen Alba in 2021 te huur

De sociale huurappartementen in woongebouw Alba komen in 2021 in de verhuur. Dat is later dan gepland. De reden hiervoor is dat bewoners van Amaris Zuiderheide tijdelijk naar Alba verhuizen. Op die manier kan Amaris Zuiderheide in één keer gesloopt worden. De laatste twee woongebouwen Volante en Alporti worden dan tegelijkertijd gebouwd in plaats van na elkaar. De verwachting is dat de bouw van Nieuw Zuid in 2021 helemaal klaar is. De vrije sectorappartementen in Saphira komen wel direct na oplevering, begin 2019, beschikbaar.

Bouw Nieuw Zuid officieel gestart

Wethouder Nicolien van Vroonhoven stortte vandaag de eerste steen voor de nieuwe woonbuurt ‘Nieuw Zuid’ in Hilversum. Zij werd hierbij geassisteerd door Peter Boerenfijn (directeur-bestuurder Habion), Anja Diepstraten (regiomanager Gooi Zuid Amaris) en Harro Zanting (directeur-bestuurder Dudok Wonen). De partijen gaven hiermee het startsein voor de bouw van de nieuwe woonbuurt met zo’n 200 appartementen en wijkvoorzieningen. Dudok Wonen investeert 37 miljoen om Nieuw Zuid op de plek van het huidige zorgcentrum Amaris Zuiderheide te realiseren.

(meer…)

Paramedisch centrum in Nieuw Zuid opent in 2018

De intentie was er al, maar nu is het ook definitief: de nieuwe woonbuurt Nieuw Zuid krijgt een paramedisch centrum. Deze week tekenden SEHZ Facilitair en Dudok Wonen het huurcontract voor het 599 m2  grote paramedisch centrum op de begane grond van het woongebouw Alba. In het centrum komen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, medicijnuitgifte van de apotheek en thuiszorg. Voor een deel is dit vervangende huisvesting voor praktijken uit het voormalige Amaris Zuiderheide.

(meer…)

Nieuw Zuid Hilversum

Bouw Alba en Rubina start in april

Afgelopen najaar zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van Nieuw Zuid van start gegaan. Vervuilde grond die eerst gesaneerd moest worden, heeft de planning vertraagd. Iets later dan in eerste instantie gedacht, starten we in april met de daadwerkelijke bouw van de eerste twee gebouwen: Alba en Rubina.

(meer…)

Gesloopte gebouwvleugel Zuiderheide wordt voor 90% hergebruikt

Momenteel is aannemer Hegeman bezig met de sloop van een gebouwvleugel van het zorgcentrum Amaris Zuiderheide. Bij slopen denken mensen vaak aan een sloophamer die in een keer een gebouw neerhaalt. Dat is hier niet het geval. Secuur worden alle verschillende materialen van elkaar gescheiden waarna 90% van alle onderdelen van het gebouw worden hergebruikt. Niek Vollenbroek, projectleider van Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V, legt uit hoe dit in zijn werk gaat.

(meer…)

Kinderopvang Toppie krijgt vestiging in Nieuw Zuid

Kinderopvang Toppie krijgt een vestiging in ‘Nieuw Zuid’. De nieuw te bouwen woonbuurt in Hilversum Zuid krijgt hiermee steeds meer vorm. ‘We ontwikkelen Nieuw Zuid voor jong en oud. Het is mooi dat nu ook de allerkleinsten een plek krijgen in de nieuwe wijk’, laat Harro Zanting, directeur-bestuurder van Dudok Wonen weten.

(meer…)

De voorlichtingsbijeenkomsten van Nieuw Zuid werden druk bezocht

Voorlichtingsbijeenkomsten Nieuw Zuid druk bezocht

De voorlichtingsbijeenkomsten voor nieuwbouwproject Nieuw Zuid zijn deze week goed bezocht. Tijdens vijf inloop- en informatiebijeenkomsten zijn vragen van bewoners, medewerkers, omwonenden en geïnteresseerden beantwoord. In het najaar van 2016 start de bouw van de eerste twee woongebouwen van Nieuw Zuid.

(meer…)